Att köpa hem en flaska mineralvatten eller fler är inget som är fel, alla vill inte ha en kolsyremaskin hemma som tar extra plats av köksutrymmet. Men det medför ändå en belastning för den enskilde att släpa hem dessa flaskor i backar. Enligt de senaste beräkningarna köper du, och alla andra vuxna svenskar i genomsnitt omkring 27 kilo flaskvatten varje år.

Kolsyremaskin en miljövinst !

Det finns framför allt en stor miljövinst i att själv blanda till kolsyrad vatten, man slipper alla dessa plastflaskor som är stora “miljöbovar”. Det är åtskilliga mil med lastbil som flaskorna får färdas i tillverkning och återvinningscykeln.

Det finns många fabrikat att välja mellan, en av de större är wassermaxx. Det finns många fler fabrikat, men det viktigaste är att man köper en som är lätt att handha. Det ska vara enkelt att byta de patroner som tillför kolsyra, och det ska vara enkelt att få till sin blandning av smaktillsatser. Man får söka sig kunskap på nätet, sök gärna på soda stream eller soda streamer, det finns fler alternativ.

Det finns ännu fler alternativ för de som vill ha en kolsyremaskin ändå, men inte har platsen. Det finns idag kylskåp med inbyggd kolsyremaskin, då får man två produkter i en, det skulle vara en bra lösning för många.
Allt utvecklas med tiden och även våra dryckesvanor. Det viktigaste är nog att vi dricker något, och mår bra.