Det blev väldigt inne med vatten på flaska på arbetsplatser och skolor. Efter ett tag insåg man det orimliga i detta enorma resursslöseri med dessa PET flaskor. Alla kan inte heller ha en egen sodastream på sitt skrivbord, därför har den gamla vattenbehållaren fått en uppsving på våra arbetsplatser.

Kolsyremaskin och vattenautomater

Idag har vi olika kolsyremaskiner och vattenautomater med eller utan kolsyra kommit in på många arbetsplatser. Som filmintresserad har man sett dessa vattenkylare i diverse klassiska filmer från 1930-1940-talet de var föregångare till dagens vatten kolsyremaskin. Det är som man säger ” inget nytt under solen ” mycket som finns idag är moderniserat och förädlat.

Med dagens medvetenhet om kost och hälsa, där man räknar kolhydrater och kalorier i olika former, är vatten på jobbet en led i detta. En vattenautomat har enbart vatten med smaktillsats utan sötningsmedel, vilket är bra för de anställdas hälsa och deras tänder.

Vatten på jobbet

Därför är vatten på jobbet idag en självklar sak. Dessa vattenautomater blir också en naturliga samlingspunkter där anställda kan verka socialt och utbytta idéer och diskutera andra frågor.

Man kan påstå att dagens vattenautomater fyller samma funktion som de förmögnas hälsoresor på 1800-1900-talet. I Sverige drack man mineralvatten på Ramlösa brunn under avspända former och var social och knöt kontakter. Men idag kan man själv bestämma innehållet i vattnet, om det ska vara kolsyrat vatten eller och smaksatt med någon fruktsmak. Man kan även fortsätta att kolsyra sitt vatten hemma med en sodastream.

Tack och lov har flaska på jobbet mer eller mindre försvunnit från våra arbetsplatser.